5* Lough Erne Resort – Blaney Bar

Working on such a prestigious project such as The 5* Lough Erne Resort comes with its own set of excitement and nervousness!  When we were initially asked to renovate the main bar within the hotel, we turned our attention to the overall brand for the hotel to create the interiors.  Having been initially opened in 2007 the style of The Blaney Bar was a little dated, and the service offering had also changed in the last 9 years.  So we set about reviewing the space and layout arrangement, the bar which is a focal point within the room wasn’t quite as impressive as it should be for this hotel, so we redesigned the back bar to extend it both right and left using paneling.  The lower section to the right was designed to include a wine bar section.  The front bar was also extended with the joinery detail to the front of the bar being reproduced.
The space was closed off from the restaurant corridor though the use of double glazed display units in a dark oak finish.  The seating was changed to incorporate sleek deep bottomed bench seating in a rich mustard leather finish alongside elegant armchairs finished in grey and putty herringbone fabrics and with antiqued brass studding details.  The existing panelled floor was given a deeper stain adding to the overall rich colour palette.  With the amazing views of Castle Hume Lough and the extensive golf course, bringing the outdoors indoor was part of our design detail.  We achieved this through the vibrant use of soft furnishings, cushions, and speaking feature that is the off-white ceramic swallows sprinkled over the muted grey wall. This definitely requires a visit to appreciate!